Je bent jong & je wilt God

Raymond Hausoul and I edited a book, Je bent jong en je wilt God (“You’re Young, and You Want God”) in which several authors tried to address hot contemporary topics for youth and youth leaders. It was published in 2010 by Medema.

Writing

Next to editing, I also wrote two chapters:

  1. A chapter on multiculturalism about how Christians should embrace this development in society
  2. A chapter on body appreciation in which I argue that Christians should not have a dualistic world view and should learn to love their bodies

Description in Dutch (language of publication)

Leiden alle wegen naar God? Hoe spreek ik over andere mensen? Hoe kan seksualiteit positief bekeken worden? Hoe ga ik om met mijn anderstalige buur? Wat doen we met de opwarming van de aarde? Op elf van deze vragen geven zes Vlamingen en twee in Vlaanderen wonende Nederlanders een inleiding. Het gaat om vragen waar jongeren van deze tijd zich mee bezighouden. De auteurs geven een aanzet voor antwoorden, geformuleerd vanuit deze tijd en deze generatie.

Dit boek is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën; de relaties van de mens met God, met de mens en met de schepping. De auteurs willen de vragen in dit boek niet sluitend beantwoorden, ze willen eerder de lezer warm maken om samen met anderen verder te gaan met de onderwerpen. Daarom eindigt elk hoofdstuk met gespreksvragen voor kringen en een paar aanbevolen boeken om zelf dieper te graven.

Acht jongeren geven een jonge, frisse kijk op belangrijke onderwerpen. Vernieuwend en de moeite waard!


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: