All aboard the atheist bus

Atheïsten hebben een buscommercial (lees meer hier)

Boeiend. Atheïsten beginnen nu ook al reclame te maken voor hun… nu ja, “niet-god”. Als dat geen weggegooid geld is. Reclame maken voor… niets.

Het boeiende is dat ze heel scherp uit de hoek komen. Euh, niet dus. Als je dan toch per se mooi uit de hoek wilt komen, maak dan eerst en vooral een goede krachtige slogan. Wat druk je nu uit met “There is problably no God”? In de eerst plaats: onzekerheid, denk ik dan. Zeg dan: “There is no God.” Wees wat overtuigder in je atheïsme.

Als ik spreek over het christendom, dan zeg ik met volle enthousiasme: “Er is wel een God.” Je kunt daarmee akkoord zijn of niet, maar je zult niet kunnen twijfelen aan de stelligheid waarmee ik dat zeg.

Oh ja, als je dan per se een tegenreactie wilt geven aan de overvloedige christian commercials, misschien dan ook zorgen dat de grafische vormgeving wat indrukwekkender is. Jon Birch brengt mooi in beeld wat ik op papier probeer te zetten.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: