Hemels paradijs

Ik ben de laatste tijd bezig in Surprised by Hope van N.T. Wright. De Anglicaanse bisschop en Nieuw Testamenticus wijst er in dat boek op dat wij een heel vreemd beeld hebben van de hemel. Heel weinig mensen verlangen om er te zijn, net omdat onze voorstelling zo compleet anders is. Maar wat is de hemel nu eigenlijk? Is het wel daarom te doen? Surprised by Hope is zeker een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn.

Het onderstaande filmpje geeft volgens mij een beeld van hoe het niet is, maar om een gesprek op gang te brengen, is het misschien wel een goede insteek. Geniet van dit joodse animatiefilmpje.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: