Noël en Manja

Ik lanceerde een paar maand geleden het concept ‘koppel van de maand’, en het lijkt me tijd om dat concept nog wat te gaan uitwerken. Deze maand wil ik Noël en Manja eens aan jullie voorstellen (als je ze nog niet kent). Noël en Manja gingen in het jaar 1991 naar Burkina Faso om daar voor Wycliffe te gaan werken – als managers van een vertalingsinstituut. Doordat ze zoveel geconfronteerd werd met de problematiek van straatkinderen, veranderde Manja in 1996 van job. Noël volgde vijf naar later en samen richtten ze TECHAS (TECHhnical ASsistance) op. Intussen werken ze al 17 jaar in Burkina Faso. Meer over Noël en Manja kan je lezen op hun website: http://panbila.wordpress.com/ of kun je zien op http://www.tearfund.be/.

Noël en Manja leerden elkaar kennen op de schaatspiste van Gullegem. Manja heeft vroeger nog gedanst voor Holiday On Ice en kon dus enorm goed schaatsen. In Noëls situatie kan ik mezelf beter inleven: Noël houdt helemaal niet van schaatsen. Toch is hij ermee begonnen, hij werkte in de cafetaria van de schaatsbaan in Gullegem en zag daar een wel erg knappe verschijning op het ijs: Manja. Hij leerde speciaal voor haar schaatsen en heeft het – als ik me niet vergis – van zodra ze een koppel waren bijna nooit meer gedaan.

Hieronder kun je even meegenieten van Manja’s toeren op het ijs:

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: