Humorcore?

Vaak wordt gedacht dat de hardere rockgenres enkel bestaan voor mensen die zich té serieus nemen. Ik denk ook dat dit vaak het geval is. Ik ben echter niet zo te vinden voor deze insteek. Gelukkig zijn er genoeg hardcore- en metaldudes die zichzelf niet te serieus nemen. Bewijs nodig?

Binnen de hardcore heb je een zangtechniek die ‘screaming’ heet. Heel wat mensen vinden dit walgelijk lelijk en zullen hier al afhaken. Als je echter nog wat verder durft te gaan, dan kom je terecht bij bands als Impending Doom (een christelijke band overigens). Impending Doom gebruikt een stemgeluid dat onder de noemer ‘pig squeals’ wordt gevat (je moet even blijven luisteren voor je echt pig squeals hoort). Toen ik voor de eerste keer dit begrip hoorde, dacht ik dat de persoon tegenover me het beest gewoon een naam gaf. Niets bleek echter minder waar. Zo kun je op wikiHow (een soort alternatieve versie van Wikipedia die zich op vaardigheden en niet op kennis richt) lezen hoe je de ideale pig squeals uit je keel tevoorschijn kunt toveren. Lees hier mee.

Dat Impending Doom zichzelf niet te serieus neemt, blijkt ook uit hun merchandise. Zo hebben ze een trui die geen pentagram, maar een repentagram bevat (wat dat ook moge zijn).

En als je écht een bewijs wilt voor de relativiteit die bands in het hardere genre tegenover zichzelf hebben, bekijk dan maar deze clip van iwrestledabearonce (de naam van de band alleen al). Even blijven kijken, vanaf 17 seconden wordt het hilarisch. Zowel de clip als de muziek (en blijf luisteren tot het einde, want de break met toeters is adembenemend grappig). De zanger is trouwens geen zanger, maar een zangeres. Ja hoor, emancipatie uit zich in alle domeinen van de maatschappij.

(Iwrestledabearonce is geen christelijke band en ik kon de teksten nergens vinden, dus ik kan niet verzekeren dat je niet negatief geïndoctrineerd wordt bij het beluisteren van de muziek.)

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: