Him that pisseth against the wall

Hilarisch. Volgens deze pastor is het nodig dat mannen rechtstaand plassen. Daar zit volgens hem het probleem met Amerika en de huidige maatschappij: mannen bestaan niet meer, omdat er niet meer rechtstaand geplast wordt. Enkel ‘mannelijken’ zijn er nog. Een bende watjes.

Vorige week zat ik in het Leuvens café Tabor en gebeurde er een accident voor de deur. Al gauw was overal politie. De cafébaas Rudi was erg zenuwachtig. Hij liep constant heen en weer. Hij was erg betrokken. Blijkbaar werden de zenuwen hem te veel en moest hij dringend plassen. Als gevolg daarvan ging hij op de parking van het café tegen zijn eigen zijmuur plassen. Al gauw kwam de politie op zijn schouder tikken en liet hem weten dat hij een boete mocht verwachten. Rudi is geen christen, maar ook niet-christenen kunnen dus blijkbaar Bijbelse praktijken beoefenen. En dan werd Rudi door de ordehandhavers van ons land nog een afgestraft ook. Omdat hij de Bijbel volgde! Er is echt iets fout met ons land. Gelukkig mogen we binnenshuis gewoon nog rechtstaand plassen.

Voor de teksten: ‘that pisseth against the wall’ komt in de KJV voor in 1Sa25:22; 1Kn14:10; 16:11; 21:21; 2Kn9:8. De bekendste Nederlandse vertalingen gebruiken trouwens niet ‘hij die tegen de muur pist’, wat er in de grondtekst wel degelijk staat. Het is natuurlijk absurd dat de pastor in het filmpje een dergelijke theorie ophangt aan het tegen de muur plassen. Het is trouwens gezonder om zittend te plassen. De blaas wordt meer geleegd en het helpt prostaatklachten te voorkomen. Doorzoek Google maar eens op ‘zittend plassen’. Hier alvast een voorproefje.

Categories:

Comments

7 responses to “Him that pisseth against the wall”

 1. maxplanck avatar

  Rudy een boete omdat hij tegen zijn eigen muur stond te pissen?

  Heiligschennis!!!

 2. Nikolaj avatar

  Heh. Das eigenlijk wel erg. Zowel voor Rudy als voor die predikant (en zijn gemeente).

  De Naardense vertaling gebruikt ook “die tegen de wand plast”, om aan te duiden dat het enkel om mannen gaat. Maar meer dan dat ook niet. Geen theorie dat mannen rechtstaand moeten plassen.

 3. maxplanck avatar

  Het is trouwens veel erger om tegen de wind te pissen dan tegen de wand…

 4. niennathalie avatar

  kvind het niet zo’n schande dat in-het-openbaar-plassende mannen wat worden afgestraft…

  Het stinkt ontzettend en dat hindert. punt.

 5. Soet avatar

  ja ! Nien daar heb je een punt !
  En bij het volgende punt krijg je deze pot mayonaise.

  Maar dat is toch helemaal geen pot mayonaise?
  

  Inderdaad, daar heb je nog een punt! alsjeblieft !

 6. mayfly avatar
  mayfly

  moeten mannen nu kiezen tussen hun mannelijkheid en hun gezondheid? voorspelt niet veel goeds…

 7. Kansel avatar

  Ja lap, pipo flikken
  Ze zijn wel ergens goed voor hoor.
  Ivm met pissen denk ik aan mijn brommerhelm.
  Een maat van me had het eens voor dat nadat hij zijn helm aan zijn wiel had gebonden met zijn slot, hij terugkwam en zijn helm was volgepist.
  Toen ik een Wallaroo had was dat geen probleem, die helm stak je in zijn buik. Later met mijn PX ging dat niet en liep ik dus altijd overal in’t stad met mijn helm rond.
  Tot ik het idee kreeg om mijn helm gewoon in bescherming te geven bij de flikken.
  De man van wacht keek me even raar aan, en zei toen dat ik hem daar maar moest neerleggen en voor middernacht terug ophalen.

  Rond middernacht ging ik hem ophalen en de man die toen wacht had vroeg of ik een bonnetje had… Ik zei hem dat het zo in orde was en hij wenste me een prettige avond toe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: