Stouter dan je denkt

Of de wetten in het onderstaande filmpje echt bestaan, weet ik niet (in het programma Schalkse Ruiters was het de bedoeling te achterhalen – of te raden – of dit al dan niet het geval was) maar het zou zeker waar kunnen zijn. Zeker als je vergelijkt met dergelijke Britse wetten:

1. Het is illegaal te overlijden in de Houses of Parliament.
2. Het is een daad van verraad een postzegel met daarop de beeltenis van de Britse koning of koningin ondersteboven te plakken.
3. Het is in Liverpool een vrouw niet toegestaan topless in het openbaar te zijn behalve als ze werkt als bediende in een winkel voor tropische vissen.
4. Het eten van mince pies (pasteitjes) op eerste kerstdag is verboden.
5. Als iemand op uw deur in Schotland klopt en uw toilet wil gebruiken, bent u verplicht deze persoon binnen te laten.
6. In het Verenigd Koninkrijk mag een zwangere vrouw overal waar ze maar wil haar behoefte doen, ook in de helm van een politieman
7. Het hoofd van elke dode walvis dat wordt gevonden op de Britse kust wordt automatisch eigendom van de koning, de staart gaat naar de koningin.
8. Het is illegaal de belastinginspecteur hetgeen je niet wilt dat hij weet, niet te vertellen. Maar het is legaal hem informatie niet te vertellen waarvan je het niet erg vindt dat hij het weet.
9. Het is niet toegestaan de Houses of Parliament te betreden in harnas.
10. Het is legaal een Schot binnen de oude muren van de stad York te vermoorden, maar alleen als hij pijl en boog bij zich draagt.

(bron: nu.nl)


Comments

2 responses to “Stouter dan je denkt”

  1. wie heeft er nu ook een deur in Schotland

  2. Mic Mac Jampudding!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: