Alister McGrath in A’pen

Als volleerd internetgebruiker zult u ongetwijfeld al meermaals op dit bericht gekomen zijn, maar ik wil er toch zeker van zijn dat dit werkelijk het geval is. Op 19 maart komt Alister McGrath naar Antwerpen en gaat daar een lezing houden met als titel ‘Zijn er grenzen aan een darwinistische levensbeschouwing?’ (Al vermoed ik wel dat hij dat in het Engels zal zeggen).

Wie is Alister McGrath, hoor ik u vragen. En dat op zich wil al veel zeggen. Elke theologiestudent krijgt op een of ander moment in de opleiding te maken met deze duizendpoot. Dit jaar staat onder andere zijn ‘Christelijke Theologie: Een Inleiding’ bij mij op het programma. Daarnaast is Alister McGrath één van dé namen wat betreft het creatie/evolutiedebat en is hij één van de weinigen die de atheïst Richard Dawkins durft te confronteren. Meer over hem vind je op Wikipedia.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: