Religulous

Begin 2009 verschijnt een nieuwe docufilm: ‘Religulous’. De makers proberen duidelijk in te gaan tegen het christendom, maar kaarten volgens mij een aantal pijnpunten aan waar we ons als christenen van moeten bewust zijn. Wat denken jullie over wat Bill Maher zegt in het onderstaande interview?

Categories:

Comments

One response to “Religulous”

  1. Maarten avatar
    Maarten

    Geeft stof om uren over te praten natuurlijk. Aantal dingen over Rick zijn misschien niet helemaal correct geciteerd, maar over het algemeen maakt hij idd wel een punt. Er is een hoop gekkigheid in het christendom waar we niet goed een antwoord op weten. Ik betrwijfel trouwens of hij had willen luisteren als Jezus in Holy Land met een zinnig antwoord zou zijn gekomen…
    De vraag aan het einde, ‘waarom niet gewoon de duivel vernietigen?’ houdt mensen al lang bezig en is inderdaad moeilijk. Goede vraag, maar de oplossing van Bill Maher komt wel een beetje goedkoop uit de lucht vallen, denk dat er meer aan de hand is dan dat alleen.
    Ga de film kijken denk ik, maar niet heel veel lachen misschien, meer huilen om de triestigheid wellicht?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: