Hell no!

“Zelfs al zou de hel niet bestaan, dan nog zou ik Jezus volgen.”

Met deze statement wil ik ingaan tegen een veel voorkomende gedachte dat het volgen van Jezus vooral voortvloeit uit het bang zijn voor de hel. Jezus’ persoon en leven houden voor mij argumenten genoeg in om hem te willen volgen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ontken hiermee niet het bestaan van de hel. Ik ontken de hel als reden om Jezus te volgen.

Categories:

Comments

2 responses to “Hell no!”

  1. Maarten avatar
    Maarten

    Ik ontken de hel ook als reden om te geloven. Is dat nuttig om te weten?
    Is deze uiting trouwens een reactie op een veel aangetroffen overtuiging van mensen die wel in God/Jezus geloven om uit de hel vandaan te blijven? Ik kan me dat goed voorstellen, ik kom het ook tegen, helaas.

  2. brambonius avatar

    ik weet niet eens of je jezelf oprecht kan bekeren als je meer met de hel dan met Jezus bezig bent…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: