Destroy The Runner @ Ghent

Het blijft Solid State-bands regenen in Europa. Na een overweldigende show van August Burns Red eind oktober in Brussel, een aantal bands op Christmas Rock Night in Duitsland, komt nu ook Destroy The Runner naar België. En wel op 20 januari naar The Frontline in Gent.

Destroy The Runner maakte met Saints een grote indruk op me. Melodisch en toch ongelofelijk krachtig en energiek. En mijn bandleden zijn het niet met me eens, maar hun I, Lucifer was overweldigend. Krachtig en toch tegelijk fragiel.

Ik hou vooral enorm van Crumbs For The Murder. De muzikale opbouw daarvan verbaast me keer op keer. Een heel stevige intro, dan even wat rust, waarbij je verwacht dat ze rustig zullen zingen, maar nee. Net op het moment dat je de zweverige stem verwacht, barst het opnieuw los. Het nummer bevat tekstueel een hopeloos gevoel en ook muzikaal wordt dat gevoel uitgedrukt. Toch neemt het nummer ook mee in een vleugje hoop. En dat maakt het nummer zowel tekstueel als muzikaal af.

En nu het slechte nieuws. Het optreden valt midden in mijn examens. Misschien heb ik geluk en zijn ze al achter de rug of vallen ze pas op het eind van de week.

Categories:

Comments

2 responses to “Destroy The Runner @ Ghent”

 1. Bortier avatar
  Bortier

  Het slechte nieuws is dat de show niet doorgaat.

  Destroy The Runner nam vandaag het vliegtuig terug naar Amerika.

  Cheers

 2. Job avatar

  Heb ik gehoord. Ik hoop dat ze binnenkort ook wel laten weten waarom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: