Eva-Lianne

Deze zaterdag is Eva-Lianne De Visser, een meisje van net geen 20 uit de kerk van Zaventem overleden. Heel plots. Ze was met haar vriend op bezoek bij een bevriend zendingskoppel in Zambia. Een put in de slechte wegen veroorzaakte een auto-ongeval. Ik kende Eva-Lianne niet. Ik had ze al een paar keer ontmoet, maar we hadden nooit meer dan een paar woorden gesproken. Toch kwam haar heengaan hard aan. Een aantal van mijn goede vrienden lijden er erg onder. Hoe is het mogelijk dat iemand met zoveel levenslust zo plots overlijdt?

Als christen kun je daar misschien een ‘heerlijk’ dogmatisch antwoord op geven, maar in de praktijk blijft er niets dan stilzwijgen over. Het enige wat we kunnen doen, is onze vragen en twijfels en vooral die van haar familie en vrienden voor God brengen in gebed. Bid gerust mee…


Comments

One response to “Eva-Lianne”

  1. Inderdaad, antwoorden zijn niet waar je op wacht op zo’n moment. ‘t is en blijft rot en er is geen antwoord te bedenken. Dat wil niet zeggen dat er geen hoop is voor de achterblijvers.

    Raar, dat ik een dag voordien dit schreef: http://bruggenbouwer.blogspot.com/2008/03/vragen-en-nog-meer-vragen.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: