Gasstraat

Wij kunnen veel leren van islamieten. Zij zijn vaak veel meer toegewijd dan wij zijn. Vandaag stond er echter een bericht in de krant waarbij ik me toch wel vragen stelde over de theologie van de islamitische kerk in Kortrijk. Lees mee:

wo 07/11/07 – In Kortrijk is een moskee zwaar beschadigd door een gasontploffing. Op het ogenblik van de knal was een imamleraar in het gebouw, maar hij bleef ongedeerd.

De ontploffing deed zich voor rond 3 uur vannacht. Brokstukken werden tientallen meter in het rond geslingerd. Een bijgebouw van een huis in de aanpalende Gasstraat werd daardoor helemaal vernield. Het parket van Kortrijk stuurde een deskundige ter plaatse om de oorzaak te achterhalen. Voorlopig wijst echter niets in de richting van kwaad opzet. De moskee is verzegeld omdat ze dreigt in te storten. (bron: vrtnieuws.net)

Dit vind ik toch wel een beetje provocerend: onder het motto, God zal ons wel redden, een moskee bouwen in een straat die de naam ‘Gasstraat’ draagt. En dan waarschijnlijk verwonderd zijn dat er zich een gasontploffing voordoet in de gasstraat… Onze kerk is gesitueerd in de Potyzestraat in Ieper. Die naam komt waarschijnlijk van ‘Pot IJzer’, ijzer zijnde toch wel stevig materiaal. Een goede plek om een kerk te bouwen. Over het huisnummer van onze kerk ga ik geen poging tot verklaring doen. Het nummer is 69.

Categories:

Comments

One response to “Gasstraat”

  1. maxplanck avatar

    Onze Evangelische Moskee ligt in de Kattestraat.
    ‘t Is maar dat je ‘t weet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: