Geld

Onder het motto: zolang we maar niks zelf geven in de gemeente maakte de cartoonist Matt Glover het volgende prentje. Oh ja, het woord ‘tithe’ is afkomstig van het oud-Engels betekent ‘tiende’. Het is een Bijbels principe om een tiende van je inkomen weg te geven aan goeie doelen (Lv27:31-32). Ik vind dit een heel goede richtlijn. Wij hebben zo veel en er zijn mensen die zo weinig hebben. Wat is een tiende van je inkomst nu? Ok, misschien zul je een cd minder kunnen kopen, of zul je een Leffe minder kunnen drinken als je uitgaat, maar is het dat niet waard? Ik wil niemand verplichten om te geven. Dat is een vrije keuze, maar ik kan ervan getuigen dat het nog veel leuker is dan je geld enkel voor jezelf te gebruiken. Daarbij is de juiste ingesteldheid heel belangrijk: wees blij bij het geven (2Ko9:7)!

Tienden

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: