De Geest van God

Ik heb het een tijdje stilgelegd, maar sinds kort ben ik weer verder aan het lezen in ‘De Geest van God’ van Willem J. Ouweneel. Het is geen gemakkelijk boek. Het is een mix van verschillende benaderingen: een historische, een exegetische (exegese = bijbeluitleg), een thematische… en Ouweneel durft daarbij heel erg diep gaan. Ouweneel is zelf afkomstig uit de Vergadering van Gelovigen en voor iedereen van die denominatie kan het niet anders dan dat dit boek een eye-opener is. Ook voor de meeste andere evangelische denominaties. In bepaalde kerken heerst een soort angst voor het emotionalisme bij de pinksterbewegingen. Het gevolg daarvan is dat de werking van de Geest aan banden wordt gelegd. Voor mij is dit een van de beste, meeste verrijkende boeken geweest die ik tot nu toe gelezen heb. Een aanrader. Tip: probeer het in groep te verwerken. Samen kom je tot veel diepere inzichten.

Geest van God

Categories:

Comments

3 responses to “De Geest van God”

 1. maxplanck avatar

  Ik ga het dan wel ne keer lenen :p

 2. niennathalie avatar

  Ik zal het dan ne keer met(na) hem lezen (en er op toezien dat hij hem teruggeeft ;-))

 3. Joren avatar
  Joren

  Ik kan dit beamen. Dit boek is zeker de moeite en verrijkend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: