“Nieuw geloof” (2)

Mijn vermoeden dat Jehovah’s getuigen als het ‘nieuw geloof’ worden beschouwd, is een paar dagen geleden nog eens versterkt. Iemand vertelde me dat hij al verkondigers van het nieuw geloof over de vloer heeft gehad. Het waren twee jongemannen in kostuum en ze hadden het boekje ‘De Wachttoren’ bij zich. Ik durf daarom ik met zekerheid zeggen dat mijn hypothese bij deze bewezen is.

Ik vraag me trouwens af waarom wij nog nooit getuigen over de vloer hebben gehad. Ik heb al een paar keer het gerucht gehoord dat de getuigen bepaalde huizen op een zwarte lijst zetten. Het gaat om huizen waar mensen wonen die de Bijbel wél in context kennen. Het geloof van de Jehovah’s getuigen is namelijk gebaseerd op een aantal bijbelteksten die volledig uit de context gerukt zijn. Ze verliezen de algemene tendens uit het oog. Zo geloven ze bijvoorbeeld dat slechts 144.000 mensen een hemelse opstanding zullen kennen en wijzen ze er ons op dat we moeten zorgen dat we erbij zijn. Dat terwijl Jezus heel duidelijk zegt: ‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. Jullie kennen de weg naar waar ik heen ga’ (Jh14:1-4). Jezus maakt ons duidelijk dat we ons niet moeten ongerust maken over ons plekje in de hemel. Ik vraag me af of ons huis ook op de zwarte lijst staat (als die lijst al bestaat). Ik zou graag eens getuigen over de vloer hebben. Ze krijgen bij mij alvast zeker koffie en een koekje. En dan gaan we graven in de Bijbel. Zoeken naar antwoorden, naar het totaalbeeld. En als ik nog niet op de zwarte lijst stond, doe ik dat waarschijnlijk na ons gesprek.

(Wikipedia bied een interessant overzicht op wat de Jehovahgetuigen precies geloven.)


Comments

4 responses to ““Nieuw geloof” (2)”

  1. Hmm, dacht ik ook dus. Vorig jaar (in de zomer) enkele keren twee Mormonen op bezoek gehad. Maar je bereikt niets (en zij ook niet). Toch niet zo fijn als je denkt vrees ik.

  2. Waarschijnlijk. Tenzij je plezier vindt in nutteloze discussies. Nu ja, dat neemt niet weg dat ik een dergelijk geval positief tegemoet ga en hoop dat er een nut in dat alles zit.

  3. Moeilijk te geloven misschien, maar raad eens wat we deze week in de bus kregen: een folder van de Jehovah’s getuigen. De humor van God?

  4. Of de humor van een surfende Jehova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: