Nieuw geloof (3)

Ik had nog maar een paar maanden geleden verteld dat ik nog nooit Jehovah’s getuigen over de vloer had gehad en dat is vandaag veranderd. Ik heb er een hele tijd mee gesproken. Ik moet zeggen dat het niet gemakkelijk was.

Uiteindelijk ging het voornamelijk over twee aspecten: (1) zij geloven dat Jezus niet God is, maar de engel Michaël die mens wordt (en zeker geen mens-God) en (2) dat de Geest ook niet God is, maar een kracht van God. Ze komen nog eens terug, en zullen dan beter voorbereid zijn. Ik zal mijn best doen om dat ook te zijn, want door die twee punten te negeren, missen ze twee van de meest essentiële punten van de Bijbel.

Wat grappig was, was dat ik ze een aantal keer op interne tegenstrijdigheden in hetgeen ze zeiden, kon wijzen. Je mag gerust bidden om wijsheid wanneer ze een volgende keer komen.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: