MacGyver goes Italian Job

Ik denk dat zowat iedereen die mijn leeftijd heeft of een paar generaties ouder is, MacGyver wel kent. Iedere jongen wilde een Zwitsers legerzakmes hebben zoals MacGyver er een had. MacGyver kon met zijn zakmes in de meest benaderde omstandigheden dingen knutselen die hem naar de vrijheid leidden.

Onlangs zag ik voor het eerst in een heel lange tijd opnieuw een aflevering van MacGyver en daar viel me iets op wat ik vroeger nog niet geplaatst had: Thief of Budapest (de 3de aflevering van de eerste reeks) is een waar eerbetoon aan The Italian Job, de originele versie van 1969, waarin Michael Caine een overval in Italië plant. Net als in de film ontsnappen MacGyver en zijn vrienden in drie auto’s: drie Mini Coopers, één in wit, één in rood en één in blauw.

En ja, de remake van The Italian Job, die uit 2003, heeft ook die drie auto’s, maar je kunt moeilijk zeggen dat MacGyver een eerbetoon is aan die film. Omgekeerd is misschien wel mogelijk, of drijf ik het te ver?

En ja, ik heb ook zo’n Zwitsers zakmes…

Geniet ervan (klik door voor het vervolg, mijn stelling wordt duidelijk in deel vier):

Om wat interactie te krijgen: Met welke series groeide jij op? Ik mag alvast The A-team aan het lijstje toevoegen.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: