Straatanimatie

Toen ik als kleine jongen (nu ja, zo klein ben ik nooit geweest in vergelijking met mijn leeftijdsgenoten) bijna jaarlijks met mijn ouders op reis ging naar Zuid-Frankrijk, heeft daar één stadje een blijvende indruk nagelaten: Sarlat. Gesitueerd in de vallei van de Dordogne, kan het stadje al terugvallen op een prachtige omgeving, maar zelfs zonder die omgeving is het stadje zelf adembenemend. Het boeiendste was (en als ik de website mag geloven, ‘is’) de overvloed aan straattheater. Iedere keer dat we ‘s avonds in de stad waren, werden we meegevoerd door internationale artiesten die hun kunstjes vertoonden, vaak met try-outs om later zaalshows op te voeren.

De straattheaterrage is blijkbaar overgeslagen naar België. Mijn thuisstad Ieper heeft al een aantal jaren een straattheaterfestival: De Gevleugelde Stad. Dit jaar heb ik het helaas moeten missen omdat ik nog interessantere dingen te doen had in Nederland. Ook in Leuven vindt volgend weekend weer een straattheaterfestival plaats. Leuven In Scène is de derde editie van een uitbreiding van de Bierfeesten die al sinds 1956 bestaan. In 2003 werd dit feest voor het eerst uitgebreid tot een internationaal festival. In 2006 volgde de tweede editie en dit jaar op 10 en 11 mei de derde editie. Ik ben alvast benieuwd wat we mogen verwachten.

Categories:

Comments

One response to “Straatanimatie”

  1. Salomez Jean Pascal avatar

    Ik was aanwezig en maakte heel wat uitstekende foto’s. Het was aangenaam en zeer interresante act’s waren aanwezig. Ik heb er veel foto’s kunnen maken want de sfeer was goed. Jammer dat je het hebt moeten missen. Volgend jaar weer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: