Islamofobie

Een tijdje geleden postte ik een stuk over islamofobie. Voor het vak Godsdienstwetenschappen en Missiologie moest ik een interessant stuk lezen dat verhelderend kan zijn bij het bekijken van de Islam in Europa. Wij zijn vaak geneigd om moslims als een grote, homogene groep te bekijken die het compleet tegenovergestelde verkondigt van de (christelijke) Westerse democratie. De vraag naar de plaats van de Islam in Europa is volgens Sami Zemni niet eens gerechtvaardigd omdat je dan voorbijgaat aan de context van de Islam en de invloed van andere wereldreligies op wat vandaag als de Islam gezien wordt. Geniet ervan, zou ik zeggen.

Klik hier voor de tekst.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: