Geloofsmeter

Wat voor soort gelovige ben jij? Klik hier en vul de vragen in om te zien bij welke religie jij het beste thuishoort. Ik mis wel een aantal takken in het rijtje, maar wel eens boeiend om te zien. Ik kwam er trouwens zelf als een orthodoxe quaker, wat ik niet zo goed begrijp… ik ben benieuwd naar jullie resultaten.

3 Comments

Mainline to Conservative Christian/Protestant

Dit is mijn uitkomst. Beetje te verwachten dus van mij.

Ik vind deze (http://quizfarm.com/test.php?q_id=7095N) eigenlijk beter.
Die van u is gewoon reclame voor de Quakers 😀 (ik was ook één).

Mijn uitkomst:
You are neo-orthodox. You reject the human-centredness and scepticism of liberal theology, but neither do you go to the other extreme and make the Bible the central issue for faith. You believe that Christ is God’s most important revelation to humanity, and the Trinity is hugely important in your theology. The Bible is also important because it points us to the revelation of Christ. You are influenced by Karl Barth and P T Forsyth.

Neo orthodox
89%
Emergent/Postmodern
79%
Evangelical Holiness/Wesleyan
75%
Roman Catholic
50%
Classical Liberal
46%
Modern Liberal
39%
Reformed Evangelical
29%
Charismatic/Pentecostal
29%
Fundamentalist
14%

Ik hem hem ook eens afgenomen, met het volgende resultaat:

You are an evangelical in the Wesleyan tradition. You believe that God’s grace enables you to choose to believe in him, even though you yourself are totally depraved. The gift of the Holy Spirit gives you assurance of your salvation, and he also enables you to live the life of obedience to which God has called us. You are influenced heavly by John Wesley and the Methodists.

Evangelical Holiness/Wesleyan – 86%
Emergent/Postmodern – 79%
Neo orthodox – 68%
Charismatic/Pentecostal – 54%
Reformed Evangelical – 50%
Classical Liberal – 46%
Fundamentalist – 43%
Roman Catholic – 32%
Modern Liberal – 21%

Maxplanck, we zijn blijkbaar even ’emergent’…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.