Pressure the Hinges: Chorus of Angels

Zoals al eerder gepost, weet ik dat mijn favoriete muziek niet iedereen kan bekoren. Toch ga ik hoegenaamd niet akkoord met mensen die vinden dat dit genre automatisch duister is. De laatste dagen ligt Pressure the Hinges van Haste the Day vaak op. De mooie schijf besluit met het nummer Chorus of Angels, waarin de zanger een diep verlangen naar een betere mooiere wereld beschrijft. Toen Haste the Day in december 2005 voor het eerst naar Europa kwam, ging dat vooraf aan de persmededeling dat het met een nieuwe zanger zou zijn. ‘Ai,’ denkt een grote fan, zoals uw bescheiden blogger, dan. Een band wordt in veel gevallen gemaakt door de zanger. Gelukkig bleek het heel goed mee te vallen. Meer nog, ik vind de huidige zanger nog stukken beter. Daar komt bij dat de band opnieuw wat meer inhoud gekregen heeft. Terwijl op When Everything Falls voornamelijk lovesongs te vinden waren (behalve de titeltrack), is dit bij de nieuwste helemaal niet het geval. De teksten van de vorige waren niet spectaculair mooi, die van de nieuwste zijn dat wel. Ik verlang naar hun volgende Europese tour.

Geniet zelf van het mooie Chorus of Angels:

Chorus of angels, destroy my silence,
That haunts me, It claims me,
While darkness walks beside me.

I saw the angels sing along to wake up the beautiful sleeping world.
Their voices will rise to test the strength of man.
Wake up the beautiful sleeping world.

We will see the fire.
The skies will open up.
The clouds will burn red and our sins will forget us.
And time will not shake us.
Our hearts are made of gold.
These walls won’t over-take us.
These walls won’t over-take us.

I saw the angels sing along to wake up the beautiful sleeping world.
Their voices will rise to test the strength of man.
Wake up the beautiful sleeping world.

Chorus of angels, destroy my silence,
That haunts me, It claims me,
While darkness walks beside me.

Chorus of angels
Lead me in a prayer that will shake the foundations of the earth.
Wake up now.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: