Job, de pedagoog

Ik heb mijn punten. Het was goed, maar voor de thesis had ik minder dan verwacht. De inhoudelijke bemerkingen van prof. dr. van Braak waren te doorslaggevend om mij een onderscheiding te geven. Hij is zelf voorstander van een strikte scheiding tussen geloof en wetenschap. Ik respecteer uiteraard die mening, maar ergens vond ik het spijtig dat ik niet in mijn opzet geslaagd ben hem te overtuigen dat de twee (maar ik zou dan liever over ‘levensbeschouwing’ spreken in plaats van over ‘geloof’) niet los te trekken zijn van elkaar. Ik vertrok dus vanuit een compleet andere hoek dan de zijne en dat heeft me punten gekost. Spijtig… Hij kon zich niet verzoenen met mijn uitgangspunten en vond die zelfs verkeerd. Ik begrijp waarom, wat niet wil zeggen dat ik met hem akkoord ga. Ik blijf wel enorm veel respect voor hem als onderwijsonderzoeker hebben. Daar doen de mindere punten niks van af. Mijn waardering voor prof. dr. Simon als historisch pedagoog is gedurende de samenwerking alleen maar toegenomen. De UGent gaat een serieus gemis tegemoet wanneer hij zich over een paar jaar terugtrekt.

Wat ik wel enorm positief vind, is dat mijn thesis bij beide promotoren heel wat teweeg heeft gebracht. Zowel prof. dr. van Braak als prof. dr. Simon zeiden dat mijn thesis een unicum was. Ze hebben na mijn verdediging bijvoorbeeld nog twee uur doorgediscussieerd over het onderwerp. Uiteindelijk heb ik met mijn schrijven waarschijnlijk dus meer bereikt dan menig ander thesis zou kunnen doen… en punten blijven maar punten.

Ik hoop nog altijd van jullie een paar reactie op mijn scriptie te krijgen.

%d bloggers like this: