Geloof, wetenschap en pro wrestling

Ik heb het nog niet helemaal bekeken, maar dit ziet er erg boeiende lezing uit. Twee professoren gaan in op het wetenschap/geloof debat en maken de vergelijking met professioneel worstelen: op beide strijdperken is heel veel fake te vinden. Pro wrestlen is eigenlijk geen sport omdat het niet echt is.

Net zo is het met het debat tussen geloof en wetenschap: heel wat onzin komt erbij te kijken. Daarbij worden atheïstisch evolutionist Richard Dawkins én zesdaagse creationist Ken Ham tegenover elkaar geplaatst en beiden aangeklaagd van hun “fake” argumenten. Geniet ervan!

Klik hier:
Rasslin’ with Religion & Science.

Categories:

Comments

3 responses to “Geloof, wetenschap en pro wrestling”

 1. PieterFranciscus avatar

  Dat dit wel vaker gebeurt in contradictie geloof en evolutie, ik weet dat een plant zich kan aanpassen dus is dit waar, maar dit wordt glashard ontkent. Als men in God gelooft hoeft men niet in of uit zijn geloofs belevenis geschud te worden door wat men theorieën noemt.

 2. Job avatar

  Hmm, ik denk niet dat het filmpje gaat over de contradictie tussen geloof en evolutietheorie, maar tussen creationisme en evolutie. Geloof en creationisme (in de zin van zesdaagse of oude-aardecreationisme) kun je niet op een lijn zetten. Er zijn ook heel wat christenen die geen zesdaagse creationist zijn.

 3. brambonius avatar
  brambonius

  een beetje spijtig hoe ze er een beetje teveel show van maken soms, maar ik vind het inhoudelijk wel heel zinnig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: