Mijn horoscoop

Zaterdag trouwde mijn broer. Heel erg leuke dag. In het stadhuis ‘s morgens was het erg persoonlijk. De schepen was namelijk een buurman van mijn schoonzus. Een paar heel leuke verhalen, een paar persoonlijke tips … en een daghoroscoop. Ja, dat lees je goed. Blijkbaar is het de laatste jaren hip om bij huwelijken een daghoroscoop voor te lezen. Niet enkel wat er stond te gebeuren, maar ook de gelukskleur en de geluksgetallen passeerden de revue.

En aan de andere kant van de zaal begonnen héél wat mensen ongemakkelijk op hun stoel te schuiven. Oei, christenen die trouwen en een horoscoop die voorgelezen wordt, kan dat wel samen? Eigenlijk vond ik het best wel grappig. Niet zozeer dat de horoscoop werd voorgelezen – dat vond ik zelf ook een beetje vreemd – nee, het waren vooral de ongemakkelijke reacties waar ik de humor toch wel van in zag.

Het deed me tegelijk denken aan een van de kerstverhalen. Blijkbaar gebruikte God wat er in de sterren te lezen viel om wijze mannen uit andere volken ook de kans te geven eer te bewijzen aan zijn zoon (cf. Matteüs 2:1-12). Dat komt ons – als we er tenminste eens goed bij stilstaan – heel bevreemdend over. Hoe kan God nu astrologie gebruiken om iets goed te doen? En toch doet hij het …


Huh, geen horoscopen voor christenen? HIER staat meer uitleg.

Categories:

Comments

One response to “Mijn horoscoop”

  1. Becky avatar

    Wat was die horoscoop dan, nu maak je de mensen nieuwsgierig hé 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: