Ik ben geagiteerd!

Ik loop al twee weken nogal geagiteerd rond. (En dan ben ik heel voorzichtig in mijn bewoording.) Ziek zijn, pech hebben, minder studenten in de les dan gehoopt, moeilijke voorbereiding, meningsverschillen, stroeve vergadering… allemaal zaken die bijdragen aan mijn geagiteerd zijn. Waarom is het toch dat je net op die momenten het meest geconfronteerd wordt met jezelf? Het lijkt bijna niet eerlijk. Je loopt al prikkelbaar rond, maar dat je jezelf tegenkomt, maakt het nog een stukje erger.

Laat nu net dat het mooie ervan zijn: dat je jezelf tegenkomt. Ik heb deze weken weer heel duidelijk mezelf gezien en ik weet weer heel goed wat mijn werkpunten zijn. Maar ik mocht tegelijk ook ervaren dat er groei in zit. Tijdens een vergadering deze middag was ik bijvoorbeeld nogal kort tegen mijn broer. Vroeger zou het lang geduurd hebben voor ik besefte dat ik daar fout in was en nog langer eer ik dat aan hem zou toegeven. Vanmiddag heb ik dat halverwege de vergadering al gedaan en het was een opluchting. Het verdere verloop van de vergadering ging dan ook wat vlotter.

Ook hij kampt trouwens met redelijk wat tegenslag. Laat werken, workshops die niet op papier willen komen… en een printer die een eigen wil heeft. Ik zei hem via msn: “Tegenslag is een teken dat je goed bezig bent.” Het leek me erg grappig om dat met een kapotte printer uit te printen en op te hangen. Ik kan me voorstellen dat het snel een glimlach op je gezicht tovert, hoe het ook tegensteekt. We zijn er trouwens beiden mee akkoord. Als alles in je leven te vanzelfsprekend gaat, dan is er meestal iets te weinig. Ik merk in mijn eigen leven dat hoe meer ik met Gods werk bezig ben, hoe meer strijd ik ervaar. Dat kunnen zonden zijn waar ik het moeilijker dan ooit mee heb, dat kan zich uiten in te weinig tijd met God of in omstandigheden die tegensteken. Maar het is me duidelijk, werken voor Gods koninkrijk gaat met strijd en tegenstand gepaard.

Eigenlijk zou iedereen het moeten uitprinten – liefst met een slechte printer – en duidelijk uithangen: “Tegenslag is een teken dat je goed bezig bent.”


Comments

One response to “Ik ben geagiteerd!”

  1. Zo heeft mijn bittere lot mij vrede gebracht (Jesaja 38:17)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: