Geen nieuwe Belgische grand slam

Helaas, vijf jaar na de stunt van Xavier Malisse en Olivier Rochus kon er opnieuw een verrassing komen op de finale van het mannen-dubbel van Roland Garros, maar het heeft niet mogen zijn.

Ik herinner me de prachtige finale van Malisse en Rochus. Die hadden ze oververdiend gewonnen. Ze deden mee omdat ze al vroeg uit de enkels gespeeld waren. Wat begon als bezigheidstherapie, werd al gauw een ware triomftocht. Malisse en Rochus wonnen vooral door hun onorthodox spel. Spelers die zich toeleggen op dubbelspel ontwikkelen al gauw een spelwijze die daarop gericht is. Malisse en Rochus hadden dat spel niet. Zij waren twee enkelspelers die dubbel speelden. In de finale tegen de Franse thuisploeg Llodra en Santoro wonnen ze in twee heerlijke sets, spannend – maar oververdiend.

Ik had nu zaterdag gehoopt dat Dick Norman en Wesley Moodie ook zouden kunnen stunten. De verwachtingen werden nog groter na de eerste (mooie set), maar helaas ging het daarna niet goed meer. Als Belg blijf ik tijdens de twee laatste sets wel gespannen, maar eerlijk toegegeven, echt spannend was het niet. Norman en Moodie moesten gewoon hun meerdere erkennen in Paes en Dlouhy.

Nog mensen die gekeken hebben?

Categories:

Comments

5 responses to “Geen nieuwe Belgische grand slam”

 1. Eef avatar

  Je beschrijft inderdaad wat ik ook dacht (in je laatste alinea he), ik bleef hopen, maar die andere twee waren duidelijk sterker…

 2. Eef avatar

  Ik zien u wel net dat Norman en Moodie toch ineens naar de negende plaats stijgen in het dubbelspel, toch ook een mooie verdienste, denk ik 🙂

 3. Job avatar

  Dat is zeker, kwamen ze niet van de 80ste plaats of zo? Misschien winnen ze ergens anders wel eens.

 4. maxplanck avatar

  Ze moeten zich niet groter voordoen dan ze zijn, de sloebers.

 5. Job avatar

  Jij bent zelf een beetje een sloeber 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: