Site icon job.blog

Game Mania laat verkrachtingssimulator in de rekken

De Standaard rapporteert:

Game Mania, Vlaanderens grootste verdeler van videogames, ziet er geen graten in het verkrachtingsspel te verkopen. ‘Wanneer de consument ernaar vraagt, zullen wij het te koop aanbieden. Anders gaat hij het toch maar ergens anders zoeken’, zegt marketing manager Benny Cockx. ‘Hoe gruwelijk de inhoud van het spel ook moge zijn. Uiteindelijk gaat het om fictie, het blijft een spelletje. Als je dit gaat verbieden, waarom verbied je dan ook niet bioscoopfilms waarin verkrachtingsscènes zitten’, aldus nog Benny Cockx.

HIER kun je een opmerking sturen aan de klantendienst van Game Mania (klik op een willekeurige vraag en dan ‘antwoord niet gevonden’. Dit heb ik gestuurd:

Beste mensen van Game Mania,

Ik geniet zelf af en toe van een leuke game. Er zijn echter ook grenzen. Ik las vandaag op de website van De Standaard dat uw organisatie Rapelay niet uit de rekken wil halen. Dit spel is vrouwonterend. Ik kan niet anders dan dit spel degoutant noemen. Misschien moet u zelf maar eens werken met vrouwen die het slachtoffer zijn van dergelijke gruwelijkheden en dan nog maar eens zeggen dat het ‘maar een spel’ is.

Zolang u het game niet uit de rekken haalt, zal ik mensen actief afraden om bij Game Mania spelletjes te kopen.

Met vriendelijke groeten,

Job

Edit: Game Mania heeft het volgende bericht gestuurd op mijn mail:

Beste,

Het berust hier duidelijk op een misverstand. De aangehaalde game is en zal nooit in ons assortiment worden opgenomen. Er komt dan ook zo snel mogelijk een rechtzetting van het desbetreffende krantenartikel.

Hopende u voldoende van dienst geweest te zijn,

Kris Nicolaï
Game Mania Klantendienst

Boycotten is dus niet nodig.

Exit mobile version