Archeologie van de 30ste eeuw

Archeologie draait niet enkel om het vinden van potten en ruïnes. Veel archeologen zijn dolgelukkig als ze een oude tekst vinden. Naar aanleiding van een lezing door Peter van der Veen van Wort und Wissen over de relatie tussen archeologie en de oudtestamentische veroveringen, kwamen een aantal dingen ter sprake.

  1. Om verwarring in de toekomst te vermijden, is het goed dat je bij iedere tekst die je schrijft het jaartal en de huidige vorst erbij vermeldt. De laatste tijd worden heel wat vragen gesteld rondom het Belgische vorstenhuis. Waar echter nooit aan gedacht wordt, is de archeologie van de 30ste eeuw. We mogen dankbaar zijn dat Albert II er is en dat zijn aanwezigheid de toekomstige archeologen een handje zal helpen.

  2. Archeologie in de 30ste eeuw zal mijns inziens beheerst worden door techneuten. De “grond” waarin men teksten hoopt te vinden, zal het ijle wereldwijde web zijn. In plaats van berichten over een inscriptie op een pot in Israël zal men een verslaggeving op een verloren gewaande server hebben. Natuurlijk blijven de huidige sites bestaan en worden die verder onderzocht, maar het is duidelijk dat ook archeologie (zij het uiteraard later) niet om de digitalisering heen kan.

Categories:

Comments

2 responses to “Archeologie van de 30ste eeuw”

  1. brambonius avatar

    En als bij één of andere volgende wereldoorlog ‘de barbaren’ met een of andere magnetische bom of iets van die strekking de hele cyberwereld naar de andere wereld helpen?

  2. Job avatar

    Dan vergaat de wereld… of heeft iemand andere ideeën/plannen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: