Wereldkampioenschap biertappen

Hoe kan het ook anders?

Belg is wereldkampioen bier tappen

do 30/10/08 10:59 – Tom Goukens uit Eindhout, een deelgemeente van Laakdal, heeft gisteren in Leuven het onofficiële wereldkampioenschap bier tappen gewonnen.

Barman Tom Goukens nam met 29 andere bierschenkers deel aan de Stella Artois World Draught Master, een organisatie van brouwerijgroep InBev.
(Belga)

Alle finalisten waren in hun land geselecteerd tijdens lokale competities. Om zich wereldkampioen tappen te kunnen noemen, moesten ze hun tapvaardigheden, het schenken van bier uit de fles en hun bediening aan tafel nog eens demonstreren aan een professionele jury.

Die jury beoordeelde elke stap en kende punten toe. Tom Goukens benaderde volgens de juryleden het dichtst de “perfecte schenktechniek”. De tweede plaats ging naar Claire Dong uit China, Volodymyr Vavryk uit Oekraïne vervolledigde het podium.

bron: deredactie.be

Categories:

Comments

One response to “Wereldkampioenschap biertappen”

 1. Rebecca avatar
  Rebecca

  nou… der bestaan zelfs ook tapdiploma’s….
  en dan staat daar zo op, ik lees even…. ‘kenner van het debiet van het bier’… opt werk zeggen we dus ‘debiel van het bier’… hihi…

  Maar der bestaan dus echt cursussen voor dus en diploma’s, gegeven door een echte inbevman…. ik heb er hier zo één liggen…. het diploma eh.. niet de man…

  groetjes

  ps: dacht even een melige reactie zetten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: