Alcoholcontrole

Je zult het maar meemaken, je bent in Hoegaarden en wordt constant omringt door de naam van een lekker Belgisch witbier. En daar staat plotseling een alcoholcontrole. Het gebeurde echt en dit is wat de man deed:

Man hoopt controle te vermijden in koffer
wo 29/10/08 11:36 – In Hoegaarden heeft de politie een dronken autobestuurder betrapt die op een wel erg originele manier aan een alcoholcontrole probeerde te ontsnappen.

Agenten van de politiezone Tienen-Hoegaarden voerden een alcoholcontrole uit in Hoegaarden, in de buurt van de E40.

Nadat de bestuurder de controlepost had opgemerkt, zette hij zijn wagen zo’n 50 meter voor de controle aan de kant en kroop hij in de koffer van zijn wagen.

Maar dat was buiten de oplettende agenten gerekend. Die haalden de man uit zijn koffer en onderwierpen hem alsnog aan een controle.

Bron: deredactie.be

De vraag is of deze man wel echt dronken was? Ik durf het zowaar te betwijfelen. Natuurlijk heeft de politie door wat de man aan het doen is op een afstand van 50m, maar dat is dan ook het geniale van het hele plan. Dit is zo voor de hand liggend gedrag van een dronkenlap, dat je mijns inziens zowat briljant moet zijn om je in de koffer op te sluiten.

Kijk, alcoholcontroles vinden meestal plaats wanneer het al donker is. De politie zien de man uit de auto stappen en de koffer opengaan. Daarna wordt alles door de duisternis wat… nu ja, duister. Volgens mij was dit de openingszin toen de politie hem bevrijdden: “Gelukkig, iemand heeft me in de koffer van mijn auto gestoken. Ik was zo bang. Hij kwam zo net nog even kijken en is dat weggelopen. Ik ben zo gelukkig.”

Wat ons natuurlijk bij de vraag brengt waarom de man de alcoholcontrole niet getrotseerd heeft als hij in staat was dergelijke briljante dingen te bedenken. Ook het antwoord daarop is heel simpel. De brouwerij van Hoegaarden maakt niet alleen witbier, maar is ook verantwoordelijk voor het brouwen van ‘Verboden Vrucht’. Je snapt het al. ‘Politie’ en ‘verboden’ gaan moeilijk samen in één context. Gelukkig had die man het door. Vlug kroop hij in zijn koffer.

Uiteraard begon hij onmiddellijk te drinken. Zijn koffer zat namelijk vol Verboden Vrucht. Maar geen nood, na eerst de etiketten van de flesjes opgepeuzeld te hebben en de bierdoppen… nu ja, ook ergens achter gelaten te hebben, dronk hij ze leeg. Vanzelfsprekend denkt de politie datgene wat de krant rapporteert, maar gelukkig kan de man ook deze these ontkrachten: wie zou namelijk in tijden van ontvoering niet zijn toevlucht nemen tot… euh (vanzelfsprekend twijfelt de man daar even): Hoegaarden.

Categories:

Comments

One response to “Alcoholcontrole”

  1. Jona avatar
    Jona

    Doet mij denken aan een aflevering van ‘het Geslacht de Pauw’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: