Rust

Ik ben te gejaagd. Ik heb al een tijdje heel veel te doen. Té veel. Ik had dat wel al even door, maar toch ook niet helemaal.

Al een paar weken kwam ik nauwelijks toe aan Bijbellezen en gebed. Gisteren en vandaag kwam daar weer wat verandering in. En wat merk ik? Ik kom gejaagd voor God. Het lukt me helemaal niet om ontspannen tot bij hem te komen. En dat is voor mij een teken dat het best wel ernstig is. Ik word sowieso snel afgeleid, maar dit was te gek voor woorden.

En nochtans krijgen we van God zo’n mooie belofte:

Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht’ (Mt11:28-30).

Tijd dat ik dat opnieuw niet alleen in theorie weet, maar ook in de praktijk ervaar…

(Luister trouwens zeker eens naar de muzikale interpretatie van Mt11:28: Come All Ye Weary door Thrice, adembenemend lied.)

Categories:

Comments

One response to “Rust”

  1. Mgli avatar

    Heel herkenbaar…
    Groetjes Magali
    (Heb je blog op Breeze gezien)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: