Verkondiging & Didactiek

Bij ‘Studies‘ is een nieuw document toegevoegd. ‘Verkondiging en didactiek‘ bevat de slides bij een lezing over didactiek bij het geven van een preek. Het bevat twee delen:

(1) Hoe bouw ik een preek op? (Enkel didactisch gezien dan) Daarbij is het vooral belangrijk om de inleiding en het slot niet te vergeten én te zorgen dat ze relevant zijn voor de preek. Alles wat niet relevant is, wordt beter achterwege gelaten.

(2) Hoe kies ik media? Media dienen ter ondersteuning van een preek. Soms worden ze zo slecht gekozen dat de media meer aandacht krijgen dan de inhoud van de preek. Ik geef heel concreet een aantal tips om met powerpoint te werken.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: