Christian Classic Ethereal Library

Tijdens mijn zoektocht naar vertalingen van oudchristelijke documenten en toen kwam ik op de Christian Classic Ethereal Library terecht. Op die site kun je allerlei documenten raadplegen, van de teksten van Eusebius en andere kerkvaders over middeleeuwse werken van Abelardus en Bernard van Clairvaux, langs werken uit de Renaissance zoals Erasmus tot werken uit de 19de eeuw zoals die van Kierkegaard.

Het zaligste is dat als je een account aanmaakt je die boeken ook in .pdf of .doc kunt downloaden. Na drie downloads vragen ze wel of je wilt doneren, maar onderaan kun je er in kleine letters ook voor kiezen om niet te betalen en gratis een paar zalige werken te downloaden. Ik heb alvast Lof der Zotheid van Erasmus (illustratie) gedownload (weliswaar in het Engels). Ik ben benieuwd.

(Voor de mensen die – net als mij – trouwens twijfelden aan de betekenis van ‘ethereal’, Wiktionary weet raad. Ik vermoed dat de termen ‘christian’, ‘classic’ en ‘library’ wel duidelijk zijn?)

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: