Dé Waarheid

Ik las vandaag in de laatste BQDEM een prachtig artikel van Henk Medema. BQDEM probeert iedere keer een bepaald thema centraal te plaatsen en in de tweede editie gaat het op gemeenschap. Medema gaat daarbij in op het belang van gemeenschap bij het achterhalen van dé Waarheid. Je kunt het artikel hier integraal lezen.

Een van de mooiste citaten uit het artikel, waar ik me volledig achter schaar, maar wat ik waarschijnlijk niet zo mooi zou verwoord hebben:

De waarheid is niet een standpunt, maar een ruim gebied waarin je wordt rondgeleid door de Heilige Geest.

Categories:

Comments

5 responses to “Dé Waarheid”

 1. Henri avatar

  Vader God, ik dank U dat U zichzelf bewijst door juist vandaag dit bericht & artikel op mijn pad te laten komen via Google Reader. Aan het eind van een vermoeide denkdag over dé waarheid zie ik dit als een duidelijke leiding van Uw Geest.

  Job, Johan, anderen, dit is echt ongelooflijk: vandaag worstelde ik enorm met de vraag wat eenheid nou echt is: “agree to disagree” en in vrede verder leven OF vechten tot je hetzelfde gelooft over elk detail van ons geloof. Ik geloof in het midden, een balans, maar werd er vandaag even abrupt uit weggetrokken, uit dat midden.

  Lees het artikel en mijn reactie erop…

 2. Jake avatar
  Jake

  Jezus is de weg, een ruim gebied en het leven. Hij zegt: ‘Wanneer je bij mijn woord blijft, zijn jullie werkelijk mijn leerlingen. Je zult een ruim gebied waarin je door de Heilige Geest wordt rondgeleid kennen, en dat ruime gebied zal je bevrijden.’

 3. maxplanck avatar

  Wat maar weer eens bewijst dat een daaruitvolgt geen alsenslechtsals is.
  Oftewel; het is waar dat water kookt aan 100 graden Celsius, maar om dat feit nu gelijk te gaan stellen aan Jezus is me wel een beetje ver gezocht.

 4. Henri avatar

  Jake liever dit dan?

  Jezus is de weg, het VEG standpunt en het leven. Hij zegt: ‘Wanneer je bij mijn woord blijft, zijn jullie werkelijk mijn leerlingen. Je zult de VEG geloofsbelijdenis kennen, en Wout Van Wijngaarden zal je bevrijden.

  Love you all

 5. Jake avatar
  Jake

  Is Christus dan verdeeld? Is Wout Van Wijngaarden soms voor u gekruisigd? Of is het in de naam van het VEG dat u bent gedoopt?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: