P.O.D.

Begin april 2008 komt de nieuwe cd van P.O.D. (Payable On Death) uit. Op hun myspace kun je al een voorproefje krijgen van het nieuwe album én wat vooral de moeite loont: de nieuwe title track ‘When Angels & Serpents Dance’ kun je er gratis en legaal downloaden (dat laatste is alleen mogelijk voor leden van myspace, maar een account aanmaken is niet moeilijk en volledig gratis).

Het symbool in de ‘O’ is volgens de fansite van P.O.D.: ‘a “triquetra” that is derived from ancient Celtic knotwork & adopted by Christians around St. Patrick’s time as a symbol of the Trinity (Father, Son, & Holy Spirit). The interweaving lines represent One being in Three seperate, but equal parts.’ Helaas doen sommigen onnodig moeilijk over dit symbool en zelfs over symbolen in het algemeen. Blijkbaar is de auteur van deze site vergeten dat symboliek altijd een heel belangrijke rol gespeeld heeft in het christendom. Hij haalt ‘666’ uit het symbool, maar op een zelfde wijze kun je ook drie ichtusvissen uit het symbool halen. Ik hou echt niet van die angstcultuur die binnen het christendom geconstrueerd wordt. Een symbool op zich is niet goed of slecht, maar wel de waarde die eraan gehecht wordt en het mag duidelijk zijn de P.O.D. er goede bedoelingen mee heeft.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: