De snor van Frank

De Vlaamse weerman Frank Deboosere stond lange tijd bekend om zijn rijkelijk gevulde bovenlip. Hij was zelf erelid van de Antwerpse Snorrenclub. Toen hij besloot om zijn snor af te scheren, werd hij persona non grata (klik hier om meer te weten). Maar waarom deed Frank dat eigenlijk? Waarom gooide hij zijn kans op aanvaarding op basis van zijn knevel zomaar weg?

Het antwoord ligt niet voor de hand, maar kwam mij deze week ter ore. En het is een reden die zowaar respect afdwingt. Frank deed het niet uit eigenbelang. Hij deed het niet omdat hij een soort omgekeerde midlife-crisis meemaakte (veel mannen lijken plots een snor te willen in hun midlife-crisis). Hij deed het voor zijn slechthorende en dove medemens. Een snor maakt het liplezen heel wat lastiger. Toen onze Frank dat hoorde, besloot hij dat ook slechthorenden en doven recht hadden op een ‘helder’ weerbericht en zei hij zijn snor vaarwel. Dat hij daarvoor zijn titel ‘Snor van het Jaar’ verloor, kon hem niet schelen. Weg met de snorrenclub! Zelfs zonder snor, blijft Frank de meest populaire snorrendrager van Vlaanderen (klik hier voor meer info).

Het ergst van alles is dat de redenen voor deze edele daad nergens online erkend lijken te worden. Als mijn moeder niet naar een lezing van een slechthorende op de school van mijn zus geweest was, zou ik nu ook nog altijd niet weten welke onbaatzuchtigheid Frank voor zijn medemens getoond heeft. Bij deze: laat het de wereld weten… Frank: respect!

Categories:

Comments

One response to “De snor van Frank”

  1. trialk avatar

    zeer lief toch

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: