Site icon job.blog

May the Force…

YouTube Poster

Blijkbaar is het heel gevaarlijk om naar Star Wars te kijken. ‘There’s like a thing in these movies called the Force. It makes you do basicly things the powers of demons make you do.’ Helaas komt twee zinnen later: ‘It’s a fictionnal movie.’ De oordelende christen uit het filmpje lijkt zichzelf een beetje tegen te spreken. Spreekt Star Wars werkelijk het christendom tegen of zijn er diepere motieven? Ik vrees voor het tweede. Het valt bijvoorbeeld erg op dat de jonge man uit het filmpje als twee druppels water lijkt op George Lucas, de geestelijke vader van Star Wars (zie foto). Blijkbaar is Lucas niet alleen de vader van Star Wars. Helaas is zijn andere kind minder succesvol. Jaloezie?

Wat waarschijnlijk ook een rol speelt is dat Star Wars blijkbaar een verborgen boodschap met zich meedraagt: ‘It’s okay to hate George W. Bush’ (zie onderstaand filmpje). Geheel gansta-style gaan R2D2, Han Solo en consorten met hun wazzup blijkbaar op profetische wijze in tegen de gangbare evangelicale (en zeker southern baptist) overtuiging dat Bush cool is. Ik heb de verborgen boodschap nog niet helemaal doorgrond, maar het zal wel iets Amerikaans zijn.

Helaas zijn er ook pijnlijke consequentie aan de onheilsprofeet uit het eerste filmpje. Ik weet waar de ouders van het onderstaande meisje en absoluut zeker het meisje zelf naar toe gaan na dit aardse bestaan. Helaas, pindakaas. Nu ja, dan hebben wij meer plaats en meer rust (dat meisje praat me net iets te veel).

Exit mobile version