Wij willen sneeuw!

Ik ben op weg naar de Colruyt, een mens moet nu eenmaal eten en ik doe het met plezier. Ik doe de deur open en de zon straalt mijn gezicht in een glimlach en mijn humeur in ‘opperbest’. Terwijl ik aan het wandelen ben, krijg ik plotseling een dubbel gevoelens over het prachtige weer. Ik hou van warmte en zon, maar was dit wel de tijd ervoor?

Terwijl ik aan het nadenken ben, passeer ik een huisje waar in het venster een poster hangt met daarop: ‘Wij willen sneeuw!’ Ik zie niet goed wat precies de bedoeling is, maar ik lach. Misschien ben ik niet de enige met de dubbele gevoelens.

Weet je, dat we geconfronteerd worden met temperaturen en weersvoorspellingen die eigenlijk beter in april of mei thuishoren, is iets waar ik op dit moment niets aan kan doen. Het is er nu eenmaal en ik kan er maar beter optimaal van genieten. Wat ik wel kan doen, is stap voor stap meer verantwoordelijkheid beginnen dragen bij het zorgen voor de natuur. En ik bega nog heel wat fouten op dat vlak, maar tegelijk probeer ik met kleine gedragswijzingen mijn steentje bij te dragen: geen spuitbussen, de kraan niet te lang laten openstaan, eens vaker de fiets nemen…

Als iedereen dat nu eens doet, nu ja, weten wat er zou gebeuren, maar beseffen tegelijk dat nooit iedereen zijn steentje zal bijdragen. Maar dat houdt mij (en misschien ook wel ‘ons’) niet tegen.

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: