Westouter 2007

Met de voorbereidingen voor Folkfestival Dranouter om de hoek, ging Grootkamp 2007 (15+ jongeren) door in Westouter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo zag zitten. Ik was wat bang dat de ervaringen van dit kamp zouden verwateren in vergelijking met het hoogtepunt dat het Jong Gezinnenkamp betekende. Ik weet het, vergelijken is uit den boze, maar dat is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Vorig jaar hadden we als een van de belangrijkste bemerkingen dat er veel te weinig aandacht was voor geestelijke diepgang. Dit jaar zouden we het anders aanpakken. Ik had niet verwacht dat het zou lukken. Op voorhand vond ik de thema’s van de studies niet echt samenhangend en ook het boekje dat bedoeld was als leidraad voor de stille tijd was niet echt grondig. Ik denk er nog steeds zo over, maar op een of andere manier is het zonder probleem gelukt om ons daarover te zetten. De studies waren goed, zelfs al was het soms van de hak op de tak. De stille tijd was bij veel groepjes opbouwend (en dat had waarschijnlijk veel te maken met het feit dat het boekje vaak aan de kant gelegd werd om te spreken over thema’s die de jongeren echt belangrijk vonden). Het kamp heeft heel wat losgemaakt bij sommige van de jongeren. De dagelijkse gebedsmomenten waren voor velen bemoedigend. Een aantal heeft beseft dat het tijd is om keuzes te maken in hun leven en daar volle bak voor te gaan. Ik hoop en bid dat ze daarin blijven groeien.

ciao,

Job

Categories:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: