Kunst en Kerk (deel 4)

Gisteren las ik het korte boekje van Gene Edwards A Tale of Three Kings: A Study in Brokenness. Het leunde op een aantal vlakken aan bij onderwerpen waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Ten eerste het onderwerp: het gaat over leiderschap – maar dan over dienend leiderschap. Leiderschap dat niet ten dienste staat van mijn eigen persoon, maar van de mensen om me heen. Ik heb er nog veel over te leren en het boekje sprak me erg aan.

Ten tweede de reden waarom het boekje me zo aansprak: het narratieve karakter. Edwards herschrijft in dit boek het verhaal van Saul en David en dat van David en Absalom. In het eerste deel lezen we hoe David ondanks de brute reacties van Saul ervoor kiest om zich neer te leggen bij de situatie. In het tweede deel zijn de rollen omgekeerd. David is nu zelf koning, maar zijn zoon Absalom reageert niet zoals zijn vader dat destijds deed: hij rebelleert. In plaats van zijn recht als koning op te eisen, laat David ook deze bedreiging over zich heen komen.

Ik vond het een zeer goed boek. Edwards heeft een leuke stijl en hij spreekt tot de verbeelding en zo ook tot het hart. Op voorhand vond ik het heel boeiend dat de ondertitel “een studie” bevatte. Net omdat het geen Bijbelstudie is zoals wij die vaak gewoon zijn, maar een verhaal. Een aanrader.

Categories:

Comments

2 responses to “Kunst en Kerk (deel 4)”

  1. RRH avatar
    RRH

    Wellicht in je bezit? Ik wil het wel eens lenen.

  2. Job avatar

    In mijn “bezit”, maar niet in mijn bezit. Geleend dus. Ik leen liever geen boeken uit van andere mensen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: