Verkrachtingssimulator

Ik ben zelf best een enthousiast gamer. Age of Mythology en Commandos 2 hebben vaak mijn beeldscherm gevuld. In discussies over gamen bij jongeren neem ik een genuanceerd standpunt in. Er is niets verkeerd met gamen (ondanks de eenzijdige standpunten die in sommige onderzoeken verkondigd worden). Zo heeft gamen ook een aantal positieve punten, waaronder dit het beste is: gamers leren zich sneller dan andere mensen aanpassen aan complexe omgevingen waarin ze terecht komen.

Maar natuurlijk kon deze wereld niet werelds genoeg zijn en daardoor verscheen onlangs de game Rapelay, een Japans spel dat elke potentiële mooie eigenschap van gamen verkracht. Letterlijk dan. In het spel moet je een vrouw stalken en ze daarna verkrachten. Ik moet je niet vertellen dat dit degoutant en ziek is.

Ik gaf vorige week les (onderwijspsychologie) over seksueel misbruik. De cijfers daarvoor zijn angstwekkend hoog – ook in ‘christelijke’ gezinnen. Dit spel bevestigt niet enkel hoe verdorven veel mensen zijn. Het bevestigt ook het beeld dat veel slachtoffers van seksueel misbruik hebben: ‘Mannen zijn rotzakken’.* Ik denk dat ze gelijk hebben.

Beste mannen, wees in je onmiddellijke omgeving het tegengif. Heb respect voor vrouwen en ban deze mensonterende, walgelijke praktijken.

Bron: De Standaard, 3 maart 2009

  • De meeste verkrachters zijn mannen.

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: